Oleofarm

 

OLEJ LNIANY TŁOCZONY NA ZIMNO

Olej lniany powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno ze starannie wyselekcjonowanych odmian nasion lnu. Stała kontrola nad procesem tłoczenia zapewnia mu najwyższą jakość. Olej lniany może być stosowany przez osoby intensywnie uczące się i osoby w podeszłym wieku, gdyż wpływa korzystnie na pamięć i koncentrację.

Olej można stosować jako dodatek do surówek, sałatek i innych potraw przygotowywanych na zimno.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno. Nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw.

Skład: olej lniany tłoczony na zimno, mieszanina tokoferoli (przeciwutleniacz).

Uwaga: Może wytrącić się naturalny osad. Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno. Nie należy podgrzewać ani smażyć na nim potraw.

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu.

 

LENVITOL - OLEJ LNIANY BUDWIGOWY NIEOCZYSZCZONY

SUPLEMENT DIETY - 0,5 litra i 1 litr

Olej lniany powstaje tradycyjną metodą tłoczenia na zimno z nasion lnu charakteryzujących się wysoką zawartością Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. Stała kontrola nad procesem tłoczenia zapewnia mu najwyższą jakość i aktywność biologiczną zawartych w nim NNKT, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nasza dieta powinna być wzbogacana w NNKT, gdyż organizm ludzki ich nie wytwarza. Kwasy te wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi oraz prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Regularne spożywanie NNKT jest ważne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Korzystny efekt występuje w przypadku codziennego spożywania kwasu linolowego w ilości odpowiadającej 1% zapotrzebowania energetycznego i kwasu alfa-linolenowego w ilości odpowiadającej 0,2% dziennego zapotrzebowania energetycznego.

Zastosowanie: olej lniany budwigowy polecany jest w celu uzupełnienia kwasów omega-3 w diecie.

Zalecane spożycie: można przyjmować od 2 do 6 łyżek stołowych oleju lnianego dziennie w trakcie posiłków. Z oleju lnianego można przyrządzać również pastę z chudym białym serem. W tym celu należy zmiksować olej lniany z 12,5 dkg chudego białego sera z dodatkiem chudego kefiru bądź jogurtu. Olej z serem należy miksować do momentu otrzymania pasty o konsystencji majonezu. Pastę można podawać na słodko lub słono z dodatkiem warzyw, ziół lub owoców. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania suplementu.

UWAGA! Olej lniany powinien być stosowany wyłącznie na zimno - nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych, Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Skład: olej lniany tłoczony na zimno wysokolinolenowy, nieoczyszczony.
 

  2 łyżki stołowe
(30 ml - 27,6 g)
6 łyżek stołowych
(90 ml - 82,8 g)
Kwasy tł. jednonienasycone
(omega-9)
4,4 g 13,2 g
Kwasy tł. wielonienasycone
(omega-6, kwas linolowy)
5 g 15 g
Kwasy tł. wielonienasycone
(omega-3, kwas alfa-linolenowy)
15,5 g 46,5 g


Przechowywanie: przechowywać w temp. 4-10°C, w szczelnie zamkniętej butelce, z dala od źródeł światła. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

 

PRZEPISY KULINARNE

Przepisy kulinarne z olejem lnianym budwigowym.
Książka ta zawiera niemal 100 przepisów na zdrowe dania do diety dr Budwig. Potrawy te opierają się na oleju lnianym budwigowym lub paście budwigowej. Książka zawiera przepisy na każdą porę dnia: przystawki, dania obiadowe i desery. Przepisy podzielone są na dwie części: pierwszą dla osób zdrowych oraz drugą dla osób z różnego rodzaju schorzeniami: nowotworami, cukrzycą, chorobami wątroby oraz układu sercowo-naczyniowego i nerwowego. Wszystkie opisane dania sa bezglutenowe.

 


LEN MIELONY

Len mielony uzyskiwany jest w procesie odtłuszczania ze specjalnej odmiany lnu złocistego. Stanowi idealny dodatek do codziennej, zbilansowanej diety.

Propozycja przygotowanie: 1 łyżkę lnu mielonego złocistego zalać 3/4 szklanki gorącej wody. Odczekać kilka minut często mieszając do uzyskania kleiku. Można spożywać do 2-3 razy dziennie z dodatkiem mleka, owoców, soków, jogurtów, miodu, można tez posłodzić lub posolić.
Len mielony jest również doskonałym dodatkiem do zup, pieczywa, sosów, płatków śniadaniowych.

Skład: mielone nasiona lnu uzyskane w procesie odtłuszczania.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna:  332 kcal / 1381 kJ
białko:  30,0 g
węglowodany:  12,5 g
tłuszcz:  10,0 g

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym miejscu

 

 

BIOMEGALIN 3-6-9

Zawartość 60 kapsułek po 500 mg / 1000 mg

Preparat BIOMEGALIN 3-6-9 zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 (NNKT) oraz jednonienasycone kwasy z rodziny omega-9 pochodzenia roślinnego w optymalnych proporcjach*. NNKT nie są wytwarzane przez nasz organizm i dlatego powinny być dostarczane wraz z pożywieniem. BIOMEGALIN 3-6-9 charakte-ryzuje się wysoką zawartością tłuszczów nienasyconych oraz wysoką zawartością tłuszczów omega-3. Kwasy omega-3 są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu, ciśnienia krwi i prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Regularne spożywanie NNKT jest ważne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci. Korzystny efekt występuje w przypadku codziennego spożywania kwasu linolowego w ilości odpowiadającej 1% zapotrzebowania energetycznego i kwasu alfa-linolenowego w ilości odpowiadającej 0,2% dziennego zapotrzebowania energetycznego.
* "Bromatologia", H. Getring, J. Przysławski, Wydawnictwo Lekarskie, PZWL, 2007r.

Zastosowanie: preparat uzupełnia dietę w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 (NNKT) oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe omega-9. Polecany jest osobom chcącym utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i ciśnienia krwi, osobom starszym, intensywnie uczącym się i intensywnie uprawiającym sport. Polecany jest również dzieciom w wieku szkolnym ze względu na korzystny wpływ NNKT na ich wzrost i rozwój.

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Korzystne efekty można zaobserwować po 3 miesiącach stosowania suplementu.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Jedna dzienna porcja zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:
  omega-9 (kw. tł. jednonienasycone) ...................................... 120 mg
  NNKT ogółem (kw. tł. wielonienasycone) ............................. 633 mg
  w tym:
    omega-3 (kw. alfa-linolenowy) ........................................ 200 mg
    omega-6 (kw. linolowy) .................................................. 433 mg

 

OMEGA-3 ROŚLINNE

Roślinne wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3

Omega-3 Roślinne to doskonałe źródło roślinnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 dla całej rodziny. Preparat charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu alfa-linolenowego (ALA) należącego do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) z rodziny omega-3. W organizmie, w wyniku przemian metabolicznych, kwas alfa-linolenowy przekształcany jest w dwa pozostałe kwasy omega-3 obecne w olejach rybich: kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz dokozaheksaenowy (DHA). Nasza dieta powinna być wzbogacona w kwasy omega-3, gdyż organizm ludzki ich nie wytwarza. Kwasy te są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i układu krążenia.

Zastosowanie: produkt polecany jest w celu uzupełnienia kwasów omega-3 w diecie.

Zalecane spożycie: dorośli i dzieci powyżej 3 roku życia 2 kapsułki dziennie w trakcie posiłku. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: olej lniany wysokolinolenowy tłoczony na zimno, składniki otoczki: żelatyna wieprzowa, glicerol (substancja utrzymująca wilgotność).
Dzienna porcja (2 kapsułki) zawiera 1000 mg oleju lnianego, w tym: 524 mg kwasu alfa-linolenowego (omega-3).

100% SOK Z OWOCÓW GRANATU

Bezpośrednio wyciskany z owoców. Bez dodatku cukru.

Preparat zawiera sok wyciskany bezpośrednio z owoców granatu (Punica granatum L.) bogaty w polifenole, naturalne związki o właściwościach antyoksydacyjnych, które pomagają chronić komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Polifenole z owoców granatu wspierają prawidłową pracę prostaty oraz funkcje seksualne. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wspomagają pracę układu krwionośnego i odpornościowego.

Zastosowanie: preparat polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w polifenole.

Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 50 ml, dorośli: 100 ml dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja dla dzieci (50 ml) zawiera 110 mg polifenoli.
Dzienna porcja dla dorosłych (100 ml) zawiera 220 mg polifenoli.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z owoców granatu (Punica granatum L.). Zawiera naturalnie występujące cukry.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 10 dni.


100% SOK Z MALIN

Bezpośrednio wyciskany z malin

Malina zwyczajna (Rubus idaeus L.) jest rośliną uprawianą tradycyjnie w wielu krajach świata. Sok wyciskany bezpośrednio z owoców maliny charakteryzuje się czerwono-purpurowym kolorem i aromatycznym, naturalnie kwaśnym smakiem. Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci. Polecany jest szczególnie w okresie jesienno-zimowym i okresie przesilenia wiosennego.

Skład: 100% sok z owoców maliny (Rubus idaeus L.).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

 

 

 


100% SOK Z ŻURAWIN
Pasteryzowany

Naturalny 100% sok z żurawiny otrzymywany jest poprzez bezpośrednie wyciskanie owoców. Charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem. Sok z żurawin jest doskonałym składnikiem codziennej diety. Wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego i trawiennego. Sok można rozcieńczyć wodą lub innym sokiem i osłodzić miodem.

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: 100% sok z owoców żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon).

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 7 dni.

 

 

 


SOK Z ALOESU

Sok z aloesu otrzymywany jest z miąższu liści aloesu najnowszą technologią zapewniającą mu łagodny, neutralny smak. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet oczyszczających organizm.

Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na korzystny wpływ na układ odpornościowy i pokarmowy. Polecany jest osobom chcącym utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres, a także osobom w podeszłym wieku.

Zalecane spożycie: należy przyjmować 50 ml (5 łyżek) soku z aloesu dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2 lub 3 porcje. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego stylu życia.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


SOK Z ALOESU Z MIĄŻSZEM

Nasz sok z aloesu otrzymywany jest z miąższu liści aloesu najnowszą technologią zapewniającą mu łagodny, neutralny smak. Sok z aloesu wspomaga odporność oraz pozytywnie wpływa na przemianę materii i procesy trawienne. Może być składnikiem diet oczyszczających organizm.

Zastosowanie: sok z aloesu polecany jest ze względu na korzystny wpływ na układ odpornościowy i pokarmowy. Polecany jest osobom chcącym utrzymać dobrą kondycję organizmu, narażonym na stres, a także osobom w podeszłym wieku.

Zalecane spożycie: należy przyjmować 50 ml (5 łyżek) soku z aloesu dziennie, jednorazowo lub podzielone na 2 lub 3 porcje. Pić najlepiej na 1 godzinę przed posiłkiem. Sok z aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego stylu życia.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z aloesu 99,8%, benzoesan sodu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, po otwarciu w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


SOK Z OWOCÓW GOJI

Goji (kolcowój szkarłatny - Lycium barbarum) to roślina rosnąca u podnóży Himalajów, która od tysiącleci stanowi istotny składnik diety ludności Chin, Tybetu i Indii. Naturalny sok z owoców goji wpływa korzystnie na wzrok i układ odpornościowy. Regularnie stosowany wspomaga funkcje skóry i opóźnia efekty starzenia organizmu pomagając dłużej zachować młody wygląd. Dodaje sił witalnych i wspomaga metabolizm.

Zastosowanie: sok z owoców goji poleca się dla utrzymania dobrej kondycji organizmu osobom przemęczonym, żyjącym w stresie. Polecany jest również w okresie zwiększonej ekspozycji na promieniowanie słoneczne, zwłaszcza osobom często korzystającym z solarium.

Zalecane spożycie: dorośli 50 ml soku dziennie, dzieci powyżej 3-go roku życia 25 ml soku raz dziennie. Sok można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: sok z owoców goji (Lycium barbarum) 99,9%, sorbinian potasu (substancja konserwująca).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


100% SOK Z OWOCÓW NONI

Naturalnym środowiskiem noni (Morinda citrifolia) są czyste, tropikalne tereny wysp obszaru Pacyfiku. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów od wieków wykorzystywali owoce noni w codziennej diecie. Naturalny, najwyższej jakości 100% sok z owoców noni otrzymywany jest poprzez bezpośrednie ich wyciskanie. Jest doskonałym uzupełnieniem codziennej zbilansowanej diety, zwłaszcza osób będących na dietach oczyszczających. Sok z noni wzmacnia organizm dodając energii życiowej. Wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pokarmowego.

Zastosowanie: sok z owoców noni polecany jest dla wzmocnienia ogólnej kondycji organizmu osobom zapracowanym, przemęczonym, żyjącym w stresie i rekonwalescentom.

Zalecane spożycie: dwa razy dziennie po 20 ml (4 łyżeczki) soku na pół godziny przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Uwaga: Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: 100% sok z owoców noni (Morinda citrifolia).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.


100% SOK Z ARONII

Bezpośrednio wyciskany z owoców
Sok wyciskany bezpośrednio z owoców aronii (Aronia melanocarpa L.) charakteryzuje się kwaśnym, lekko cierpkim smakiem oraz dużą zawartością polifenoli. Polifenole to roślinne związki o właściwościach antyoksydacyjnych, które pomagają chronić komórki organizmu przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. Wpływają korzystnie na utrzymanie prawidłowej pracy układu odpornościowego i prawidłowego stanu naczyń krwionośnych.

Zastosowanie: preparat polecany jest dla dzieci powyżej 3-go roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w polifenole.

Zalecane spożycie: dzieci powyżej 3-go roku życia: 50 ml, dorośli: 100 ml dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Dzienna porcja dla dzieci (50 ml) zawiera 285 mg polifenoli.
Dzienna porcja dla dorosłych (100 ml) zawiera 570 mg polifenoli.

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.

Skład: sok z owoców aronii (Aronia melanocarpa L.). Zawiera naturalnie występujące cukry.

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 10 dni.


100% SOK Z ROKITNIKA
Pasteryzowany

Sok z rokitnika otrzymywany jest z owoców rokitnika, zwanego ananasem syberyjskim, rosnącego na terenach Syberii. Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej zbilansowanej diety. Sok warto pić zwłaszcza w okresie zwiększonej ekspozycji na promieniowanie słoneczne oraz w okresie jesienno-zimowym. Sok z owoców rokitnika można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym w stosunku 1:3 (1 część soku i 3 części wody lub innego soku).

Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed użyciem wstrząsnąć.

Skład: 100% sok z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.).

Przechowywanie: przechowywać w temp. pokojowej w ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7 dni.

 

 

 

 

 

 

 

COLOSAN EX z probiotykami

Wspomaga prawidłową pracę jelit.

Preparat ColosanEx® to mieszanina naturalnych roślinnych składników, prebiotyku i bakterii probiotycznych wspomagających pracę jelit. Łupiny nasion babki płesznik oraz mielone siemię lniane są źródłem błonnika, który reguluje perystaltykę jelit. Błonnik posiada zdolność do pęcznienia w przewodzie pokarmowym i ułatwia przesuwanie się treści pokarmowych w jelitach oraz wypróżnianie. Dieta bogata w błonnik pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu oraz prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego i odpornościowego. Inulina jest prebiotykiem, który ułatwia rozwój i utrzymanie naturalnej mikroflory bakteryjnej jelit, zwiększając populację korzystnych bakterii probiotycznych, zwłaszcza z rodzaju Bifidobacterium.
Colosan Ex® zawiera liofilizowane, żywe kultury czterech szczepów bakterii probiotycznych: Lactobacillus acidophilus DDS®-1, Bifidobacterium lactis UABLA-12, Bifidobacterium longum UABL-14 i Bifidobacterium bifidum UABB-10. Szczepy te, to ludzkie izolaty o wysokiej oporności na działanie żółci, soków żołądkowych i enzymów trawiennych. Dzięki temu są w stanie zasiedlać układ pokarmowy, wspomagać procesy trawienne i motorykę jelit. Lactobacillus acidophilus DDS®-1 jest unikalnym, opatentowanym szczepem mikroflory jelitowej, który jako jedyny ludzki szczep posiada zdolność syntezy acidofiliny – antybakteryjnego związku wykazującego aktywność w stosunku do bakterii patogennych. Bifidobacterium to rodzaj bakterii, które stanowią dominującą część mikroflory jelitowej. Bifidobakterie mają wpływ na ograniczanie rozwoju niekorzystnych mikroorganizmów oraz na funkcjonowanie układu odpornościowego.

DDS® oraz DDS®-1 są zastrzeżonymi znakami towarowymi należącymi do UAS Laboratories, Inc.

Zastosowanie: preparat wspomaga prawidłową perystaltykę jelit i regularne wypróżnianie. Może być stosowany jako uzupełnienie diet oczyszczających i odchudzających.

Zalecane spożycie: dorośli i dzieci powyżej 12-go roku życia: dwa razy dziennie (przed śniadaniem i kolacją) po 1 czubatej łyżeczce. Preparat wymieszać ze 100 ml chłodnej wody, natychmiast wypić i dodatkowo popić szklanką wody. Najlepiej stosować na 30 min. przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. W cukrzycy stosować w porozumieniu z lekarzem lub dietetykiem. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: mielone łuski babki płesznik, maltodekstryna, inulina, mielone odtłuszczone siemię lniane, błonnik jabłkowy, Lactobacillus acidophilus DDS®-1, stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), Bifidobacterium longum UABL-14, Bifidobacterium lactis UABLA-12, Bifidobacterium bifidum UABB-10.
Dzienna porcja (10 g) zawiera: łuski babki płesznik 4,0 g, inulina 1,2 g, mielone odtłuszczone siemię lniane 1,0 g, 1,5 mld (1,5 x 109) żywych kultur bakterii, w tym: 750 mln (7,5 x 108) żywych kultur bakterii Lactobacillus acidophilus DDS®-1, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium longum, 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium lactis i 250 mln (2,5 x 108) żywych kultur bakterii Bifidobacterium bifidum. Całkowita zawartość błonnika pokarmowego w 10 g preparatu – 4,0 g.

 

 

COLLAFLEX

Optymalna sprawność ruchowa stawów

Collaflex zawiera w swoim składzie unikalny, opatentowany składnik BioCell Collagen II® będący skoncentrowanym źródłem składników macierzy międzykomórkowej budujących tkankę chrzęstną: siarczanu chondroityny, hydrolizowanego kolagenu typu II oraz kwasu hialuronowego. Siarczan chondroityny wpływa korzystnie na utrzymanie stawów w dobrej kondycji. Pomaga utrzymać prawidłową elastyczność tkanki chrzęstnej, umożliwiając w ten sposób stawom odpowiednią ruchomość. Kolagen typu II to najpowszechniej występująca forma kolagenu w organizmie. Jest on odpornym na rozciąganie białkiem tkanki łącznej. Stanowi główny składnik chrząstek i ścięgien oraz odpowiada za utrzymanie odpowiedniej elastyczności skóry. Kwas hialuronowy jest substancją silnie wiążącą cząsteczki wody. Wskutek tego tworzy żel, swoisty „smar” dla stawów, wspierając tym samym ich ruchomość i odpowiednie funkcjonowanie. Z wiekiem ilość kwasu hialuronowego w tkankach spada, dlatego istotna jest suplementacja tego składnika. BioCell Collagen II® zawiera składniki w zhydrolizowanej, niskocząsteczkowej formie charakteryzującej się wysoką biodostępnością i wchłanialnością z przewodu pokarmowego.

BioCell Collagen II® jest zastrzeżonym znakiem towarowym BioCell Technology LLC, Newport Beach, California, USA (amerykańskie patenty: 6,025,32; 6,323,319; 6,780,841; 7,091,180; inne amerykańskie i międzynarodowe patenty w zgłoszeniu).

Zastosowanie: preparat polecany jest osobom dbającym o utrzymanie prawidłowej kondycji stawów. Dostarcza organizmowi składniki budujące tkankę łączną i chrzęstną, przez co wspiera sprawną motorykę i elastyczność stawów.

Zalecane spożycie: 1 kapsułka dwa razy dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymywanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Skład: BioCell Collagen II® (hydrolizowane składniki macierzy międzykomórkowej tkanki chrzęstnej: kolagen typu II, siarczan chondroityny, kwas hialuronowy), składniki otoczki: żelatyna, ekstrakt z czerwonej kapusty (barwnik), dwutlenek tytanu (barwnik).